Algemene fysiotherapie

Als je niet goed kunt bewegen – als je niet durft te bewegen – als je meer moet bewegen – als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud. Lees verder»

COPD

COPD omvat de aandoeningen chronische bronchitis en emfyseem. Er is sprake van chronische bronchitis indien een continue obstructie van de bronchien en een chronische productieve hoest gedurende minimaal drie maanden in twee opeenvolgende jaren aanwezig is. Lees verder»

Fysiotherapie op haptonomische basis

Haptonomie is gericht op de relatie tussen lichaam en geest. Uw lichaam kan u veel “vertellen” over uzelf. Datgene wat uw lichaam te vertellen heeft of laat voelen wordt gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden. U vergeet bijvoorbeeld tijdens sport om van uw lichaam te genieten bij het bewegen, omdat u met conditieverbetering bezig bent. In de haptonomie staat de gevoelsbeleving centraal. Wat voelt iemand en hoe reageert hij/zij vanuit deze gevoelens? Lees verder»

Kinderfysiotherapie

Na de opleiding tot fysiotherapeut heeft de kinderfysiotherapeut zich gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van kinderen en in hun bewegend functioneren. Deze kennis is opgedaan in een driejarige post HBO opleiding. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt, behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies. Een kinderfysiotherapeut werkt altijd volgens een behandelplan, waar nodig in overleg met andere disciplines, zoals arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut. Lees verder»

Manuele therapie

Manuele therapie heeft als doel het beter laten functioneren van de gewrichten en het verbeteren van houding en bewegingen van de wervelkolom. De manueel therapeut heeft hiervoor een aantal specifieke technieken die kunnen worden toegepast. Doel van de behandeling is meer bewegingsvrijheid in gewrichten en afname van pijn. Lees verder»

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Dit kunnen de gewrichten, pezen, banden en spieren zijn. Er zijn maar liefst 200 verschillende soorten reuma. De meest voorkomende vormen van reuma zijn artrose en artritis. Lees verder»

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Lees verder»

Geriatrie

De fysiotherapeut in de geriatrie is voor iedereen die ervaart dat sommige alledaagse activiteiten moeizamer gaan doordat men ouder wordt. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor een verwijzing voor geriatrische fysiotherapie dan… Lees verder»

ParkinsonNet

Mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson hebben een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Hierdoor worden de spierbewegingen aangetast waardoor armen en benen beginnen met beven. Met de ziekte van Parkinson kun je moeite hebben met bewegen, last hebben van stijve spieren en je kunt moeite hebben met houdings- en evenwichtsproblemen. Lees verder »

Bekkenfysiotherapie

Hebt u last van uw bekken, lage rug, buik of bekkenbodem? De bekkenfysiotherapeut kan u daar goed bij helpen. Bekkenbodemtherapie richt zich op preventie van klachten in de buik-, bekken-, en lage rug gebied. Lees verder »

Schoudernetwerk Twente

Fysiotherapie Glanerbrug heeft een therapeut in dienst die lid is van het Schoudernetwerk Twente. Wij hebben dus zeer veel relevante kennis in huis op schoudergebied en kunnen uw klachten op professionele wijze verhelpen. Lees verder »

Podotherapie

Bijna alle klachten die in verband staan met de voeten vallen onder podotherapie. Deze klachten kunnen ontstaan doordat je bijvoorbeeld verkeerd loopt of langdurig in een verkeerde houding staat. Uiteindelijk kunnen deze klachten uitstralen naar de rug of andere delen van het lichaam.  Onze specialist Anja, zal podotherapeutische zorg afstemmen op de individuele persoon, medische situatie en uw hulpvraag. Lees verder »

Fitness

Bij fitness krijg je begeleiding van een fysiotherapeut om bijvoorbeeld je conditie op te bouwen en fit te blijven. Er bestaat fysio fitness en medische fitness. De fysiotherapeut weet natuurlijk alles af van de beweegapparatuur en hij je daarom goed helpen bij het fitnessen. Lees verder »

Dry Needling

Bij dry needling wordt er zeer gericht met één naald kortdurend een spier geprikkeld. De naald behandeld de triggerpoints welke de klacht veroorzaken. Dry needling is een zeer gerichte behandelmethode en is dus niet te vergelijken met acupunctuur. Lees verder »