De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Hij helpt patiënten die in het dagelijks leven worden belemmerd door bewegingsbeperkingen. Van jong tot oud en van klein tot groot, de algemene fysiotherapeut is er voor iedereen. Naast algemene fysiotherapeuten hebben wij diverse specialisten in huis.

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van houding en beweging. Hij helpt patiënten met uiteenlopende fysieke- en geestelijke klachten en zorgt ervoor dat de dagelijkse bezigheden weer kunnen worden opgepakt. 
De zorg van een fysiotherapeut is de bewegingsbeperkingen zo goed mogelijk te beperken. 
Ze geven advies, sport– en bewegingsoefeningen en eventueel een fysieke behandelmethode. 

Hoe belangrijk is de kwaliteit van fysiotherapie?

Fysiotherapueut in actieKwaliteit in de zorg is erg belangrijk. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag alleen gebruikt worden wanneer iemand aan alle eisen voldaan heeft. Zo moet de fysiotherapeut de officiële studie fysiotherapie hebben afgerond en ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Pas dan mag hij officieel patiënten behandelen. Wanneer een fysiotherapeut volgens de richtlijnen van de beroepsorganisatie KNGF (het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) werkt en aan alle kwaliteitseisen voldoet, mag hij zichzelf registerfysiotherapeut noemen. Vanuit het KNGF wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie continu te optimaliseren. Hierbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek.

De algemene fysiotherapeut

In Nederland kennen we momenteel circa 20.000 fysiotherapeuten. Verdeeld over zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en de bedrijfsvloer behandelen zij dagelijks allerlei patiënten met uiteenlopende klachten.

De fysiotherapeut helpt u bij het bevorderen van uw gezondheid. Hij behandelt patiënten individueel of in groepsvorm, vaak na verwijzing van een arts. De reden dat u fysiotherapie nodig heeft, kan heel divers zijn. Zo kan de fysio u helpen bij het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Daarnaast ondersteunt hij patiënten die met een beperking moeten leven en helpt hij ze om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen. De fysiotherapeut is specialist op het gebied van ons bewegingsapparaat en zorgt er onder andere door middel van oefen- en massagetherapie voor dat klachten verdwijnen. Verder speelt de fysiotherapeut ook een centrale rol in het voorkomen van ziekten en klachten. Preventieve gezondheidszorg wordt steeds belangrijker en is een onderwerp waar de laatste jaren veel aandacht naar uit gaat.

Balie Fysiotherapie GlanerbrugUw specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisaties. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze fysio diensten, neem dan contact met ons op:

Maak een afspraak Stuur een e-mail Bel ons

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl