SchouderNetwerk Twente

Wat is het SchouderNetwerk Twente?

Het SchouderNetwerk Twente (SNT) is opgericht in 2008 en bestaat uit fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in schouderklachten. SNT bestaat uit 100 Twentse fysiotherapeuten die meerdere specifieke cursussen over de schouder hebben gevolgd. Om de kennis van deze cursussen te borgen volgen de leden elk jaar minimaal een tweetal workshops. De basis die aan deze workshop ten grondslag ligt zijn een aantal wetenschappelijke artikelen. De leden dienen deze artikelen voorafgaand aan de workshop te lezen waarna er tijdens de workshop relevante punten uit deze artikelen in de praktijk worden toegepast.

Meerwaarde Schoudernetwerk Twente

Bij gebruik van deze werkwijze blijven kennis, vaardigheden en inzicht over patiënten met schouderklachten up-to-date en hanteren alle leden dezelfde indelingen, klinische tests, vragenlijsten en behandelingen. Fysiotherapie Glanerbrug heeft een therapeut in dienst die lid is van het SNT. Wij hebben dus zeer veel relevante kennis in huis op schoudergebied en kunnen uw klachten op professionele wijze verhelpen.

Voorbeelden van schouderklachten:

Er zijn veel verschillende soorten schouderklachten mogelijk. De meeste schouderaandoeningen veroorzaken zeer veel pijn. Deze pijn kan in de schouder zijn of tussen de schouderbladen. De meest voorkomende schouderklachten zijn:

– Schouder-peesontsteking (bijvoorbeeld artrose)
– Frozen shoulder
– Slijmbeursontsteking
– Schouderluxatie
– Peesontsteking
– Rotator-cuff
– Muisarm

Het belangrijkste symptoom van schouderpijn is pijn. Deze pijn bevindt zich rond het schoudergewricht, maar kan ook uitstralen naar bijvoorbeeld: de schouderbladen, de nek, de elleboog, de vingers.

Door de pijn kun je je arm vaak niet goed bewegen. Dit merk je bijvoorbeeld als je probeert jezelf aan te kleden of wanneer je je haren probeert te kammen. Op deze manier kan de pijn in je schouder jouw dagelijkse handelingen belemmeren. Ook ’s nachts kun je veel last hebben van pijn. Als u één of meerdere van deze klachten herkent dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Fysiotherapie Glanerbrug helpt u graag om van uw vervelende pijn af te komen.

Uw schouderspecialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen.