Rechtstreeks naar de fysiotherapeut

Sinds 1 januari 2006 heeft de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) zijn intrede in de fysiotherapie gedaan. Dit houdt in dat het mogelijk is om, zonder verwijzing van de huisarts, bij de fysiotherapeut langs te gaan. De fysiotherapeut zal middels een screening beoordelen of verder behandelen mogelijk is, of dat er toch wordt verwezen naar de huisarts.

Er zijn vier mogelijkheden:

  1. Uw klacht is ongeschikt voor een fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut zal u adviseren over een passende oplossing
  2. Uw klacht is geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut start de behandeling. Dit kan bij de screenende fysiotherapeut zijn, maar ook bij een collega die gespecialiseerd is in een deel van het vakgebied (manuele therapie, sportfysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkentherapie, oedeemtherapie, psychosomatische fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie etc)
  3. Uw klacht is geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling, maar de fysiotherapeut heeft aanvullende informatie nodig van uw huisarts. De aard van de informatie bepaalt of de fysiotherapeut gelijk, of op een later tijdstip een afspraak maakt voor een behandeling. (Het inwinnen van informatie gaat in overleg met u.)
  4. Uw klacht is ongeschikt voor een fysiotherapeutische behandeling en de fysiotherapeut heeft aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Hij/zij zal u verwijzen naar uw huisarts. De fysiotherapeut neemt contact op met uw huisarts om hem/haar te informeren. (Tenzij u aangeeft dat u dit niet wenst.)

Voor wie?

Directe toegankelijkheid: fysiotherapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd.

Wij zijn gevestigd in het Ariënshuis in Glanerbrug. Wij ontvangen u graag in onze ruime en moderne kliniek.

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede

 053 461 8891

info@fysiotherapieglanerbrug.nl