Specialisaties

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie helpt mensen die niet goed kunnen bewegen – die niet durven te bewegen – die meer moeten bewegen – die moeite hebben met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud. Lees verder »

COPD

COPD omvat de aandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Er is sprake van chronische bronchitis, indien een continue obstructie van de bronchiën en een chronische productieve hoest gedurende minimaal drie maanden in twee opeenvolgende jaren aanwezig is. Lees verder »

Fysiotherapie op haptonomische basis

Haptonomie is gericht op de relatie tussen lichaam en geest. Uw lichaam kan u veel “vertellen” over uzelf. Datgene wat uw lichaam te vertellen heeft of laat voelen wordt gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden. U vergeet bijvoorbeeld tijdens sport om van uw lichaam te genieten bij het bewegen, omdat u met conditieverbetering bezig bent. In de haptonomie staat de gevoelsbeleving centraal. Wat voelt iemand en hoe reageert hij/zij vanuit deze gevoelens? Lees verder »

Haptotherapie

Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie die je helpt balans te vinden tussen denken, doen en voelen. Soms is deze balans verstoord, doordat je veel in je hoofd zit of te veel hooi op je vork hebt. Het leren voelen van je lijf, biedt een nieuw evenwicht. Vaak met meer ruimte en vitaliteit Lees verder »

Kinderfysiotherapie

Na de opleiding tot fysiotherapeut heeft de kinderfysiotherapeut zich gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van kinderen en in hun bewegend functioneren. Deze kennis is opgedaan in een driejarige post HBO opleiding. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt, behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies. Een kinderfysiotherapeut werkt altijd volgens een behandelplan, waar nodig in overleg met andere disciplines, zoals arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut. Lees verder »

Manuele therapie

Manuele therapie heeft als doel het beter laten functioneren van de gewrichten en het verbeteren van houding en bewegingen van de wervelkolom. De manueel therapeut heeft hiervoor een aantal specifieke technieken die kunnen worden toegepast. Doel van de behandeling is meer bewegingsvrijheid in gewrichten en afname van pijn. Lees verder »

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en die zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Lees verder »

Geriatrie

De fysiotherapeut in de geriatrie is er voor iedereen die ervaart dat sommige alledaagse activiteiten moeizamer gaan doordat men ouder wordt. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor een verwijzing voor geriatrische fysiotherapie dan… Lees verder »

ParkinsonNet

Mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson hebben een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Hierdoor worden de spierbewegingen aangetast, waardoor armen en benen beginnen met beven. Met de ziekte van Parkinson kunt u moeite hebben met bewegen, last hebben van stijve spieren en u kunt last hebben van houdings- en evenwichtsproblemen. Lees verder »

Rugbehandeling Fysiotherapeut

Bekkenfysiotherapie

Hebt u last van uw bekken, lage rug, buik of bekkenbodem? De bekkenfysiotherapeut kan u daar goed bij helpen. Bekkenbodemtherapie richt zich op preventie van klachten in het buik-, bekken-, en lage rug gebied. Lees verder »

Schoudernetwerk Twente

Fysiotherapie Glanerbrug heeft een therapeut in dienst die lid is van het Schoudernetwerk Twente. Wij hebben daarmee op schoudergebied zeer veel relevante kennis in huis en kunnen uw klachten op professionele wijze verhelpen. Lees verder »

Podotherapie

Bijna alle klachten die in verband staan met de voeten vallen onder podotherapie. Deze klachten kunnen ontstaan doordat u bijvoorbeeld verkeerd loopt of langdurig in een verkeerde houding staat. Uiteindelijk kunnen deze klachten uitstralen naar de rug of andere delen van het lichaam. Onze specialist Anja, zal de podotherapeutische zorg afstemmen op de individuele persoon, medische situatie en hulpvraag. Lees verder »

Fitness

Bij fitness krijgt u begeleiding van een fysiotherapeut om bijvoorbeeld uw conditie op te bouwen en fit te blijven. Er bestaat fysio fitness en medische fitness. De fysiotherapeut is specialist op het gebied van het bewegingsapparaat en kan u daarom goed helpen bij het fitnessen. Lees verder »

Dry Needling

Bij dry needling wordt er zeer gericht met één naald kortdurend een spier geprikkeld. De naald behandelt de triggerpoints die de klacht veroorzaken. Dry needling is een zeer gerichte behandelmethode en is dus niet te vergelijken met acupunctuur. Lees verder »