Shockwave therapie Enschede

Shockwave Therapie:
effectieve pijnverlichting en herstel

Shockwave therapieAls gespecialiseerde fysiotherapeuten begrijpen wij dat pijn en blessures uw dagelijks leven drastisch kunnen beïnvloeden. Daarom specialiseren wij ons steeds verder om u te helpen pijn te verlichten, snel te herstellen en weer optimaal te functioneren. Onze nieuwste specialisatie is shockwave therapie (Enschede).

Als u ooit met een sportblessure heeft geworsteld of pijn heeft gehad die maar niet wilde genezen, heeft uw lichaam mogelijk baat gehad bij extra hulp tijdens het genezingsproces. Shockwave therapie kan dergelijke hulp bieden, waardoor het vermogen van het lichaam om nieuw weefsel te regenereren een impuls krijgt. Het vermindert ook uw pijn door uw zenuwen op de plaats van het letsel direct te stimuleren.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een veilige en non-invasieve behandelmethode die het natuurlijke genezingsproces van het lichaam stimuleert. Wanneer we shockwave therapie toepassen, maken we gebruik van krachtige akoestische schokgolven. Hiermee dienen we, via de huid, energie aan een pees of spier toe. Het effect hiervan is vergelijkbaar met wat er gebeurt tijdens het sporten: wanneer we onze spieren trainen en versterken, veroorzaakt dit microscheurtjes, die de ontstekingsreactie van ons lichaam activeren. De ontstekingsreactie speelt een belangrijke rol in de manier waarop ons lichaam zichzelf geneest als het gewond raakt. De bloedtoevoer naar de gewonde spieren wordt vergroot. Dit veroorzaakt de afgifte van zuurstofrijk bloed, voedingsstoffen en witte bloedcellen aan de blessure, waardoor de spieren worden gevoed, genezen, regenereren en sterker worden. Shockwave therapie werkt op dezelfde manier. De energie van de schokgolven veroorzaakt ook kleine microscheurtjes, waardoor de middelen van uw lichaam worden ingezet om het te behandelen gebied te genezen.

Wanneer is shockwave therapie een optie?

Knie behandeling met shockwave apparaat

U vraagt zich misschien af of shockwave therapie iets voor u is, vooral als u op zoek bent naar een nieuwe manier om uw pijn te behandelen. Shockwave therapie bij Fysiotherapie Glanerbrug is effectief bij een breed scala aan aandoeningen:

 • shockwave therapie bij peesontsteking ondersteunt het herstelproces
 • shockwave therapie bij schouderproblemen verlicht pijn en verbetert de mobiliteit van de schouder
 • shockwave therapie bij kniepijn bevordert genezing en vermindert pijn
 • shockwave therapie bij achillespeesblessures versnelt het herstel
 • shockwave therapie bij tenniselleboog vermindert pijn en verbetert de functionaliteit van de elleboog
 • shockwave therapie bij nekklachten vermindert spanning en ongemak in de nek
 • shockwave therapie bij spasticiteit kan ondersteuning bieden bij het verminderen van spierspanning en het verbeteren van mobiliteit
 • shockwave therapie bij voetproblemen bevordert herstel en pijnvermindering

Voordelen van shockwave therapie

Shockwave therapie heeft veel voordelen voor mensen die vaak al meerdere jaren last hebben van chronische klachten. Met shockwave therapie in Enschede behandelen we de oorzaak, niet de symptomen. Het is minder stressvol en belastend dan pijnstillende medicijnen en operaties en het is bovendien meer gericht is op de herstellend vermogen van het lichaam. De voordelen van shockwavetherapie zijn onder meer:

 • snel herstel
 • pijnverlichting
 • niet-chirurgisch
 • korte behandelsessies
 • minimale bijwerkingen

Wordt shockwave therapie vergoed?

De basiszorgverzekering vergoedt de kosten van shockwave therapie niet. Er is wel een vergoeding vanuit aanvullende verzekeringen mogelijk wanneer wij, als therapeuten, voor een shockwave therapie kiezen. Het betreft in dat geval een hulpinterventie, vaak gecombineerd met oefentherapie en dat kan vallen onder de vergoedingen vanuit het aanvullende pakket. Wanneer u mogelijk baat heeft bij shockwave therapie in Enschede, raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om de dekkingsmogelijkheden te bespreken. Heeft u vragen over de kosten van shockwave therapie bij Fysiotherapie Glanerbrug? Neem dan contact met ons op.

Uw shockwave therapie fysio in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met, als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisaties. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Maak kennis met ons team van specialisten.

Wij staan klaar om u te ondersteunen bij uw herstel met behulp van geavanceerde behandelingen zoals shockwave therapie. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en te ontdekken hoe wij u kunnen helpen.