Heupklachten

Heupklachten zijn één van de meest voorkomende pijnklachten die er zijn. Heupklachten kunnen u in uw functioneren belemmeren waardoor u problemen kunt ervaren. Hier wilt u natuurlijk meteen afkomen en dat kan door middel van een behandeling. Voorafgaand de behandeling moet er eerst worden vastgesteld wat voor soort heupklacht het is. Er zijn namelijk vele soorten en maten aan heupklachten en bij iedereen is het wel anders.

 

Symptomen heupklachten

Hoe herken je heupklachten waarmee u misschien naar de fysiotherapeut moet gaan? De symptomen voor heupklachten lopen uiteen voor elk soort, maar er zijn een aantal standaard symptomen. Mocht u pijn hebben aan uw heupen, in beweging of wanneer u rust (slapen), dan kunt u al langskomen. Meer symptomen zijn dat de heupklachten uitstralen naar uw been of uw geslachtsdeel. Ook kunt u last hebben van een mindere bewegingsvrijheid van de heup. Dit kan leiden tot een slechte mobiliteit en dat u een verstoord looppatroon krijgt.

Soorten heupklachten

Heupklachten

Er zijn verschillende soorten heupklachten mogelijk. Elke soort heupklacht heeft zijn eigen behandeling nodig om het te laten genezen, daarom is het belangrijk om van te voren goed te onderzoeken wat de soort klacht is. De meest voorkomende heupklachten zijn:

  • Aangeboren heupontvrichting
  • Avasculaire necrose
  • Artrose in de heup
  • Slijmbeursontsteking in de heup
  • Heupdysplasie
  • Heupfractuur
  • Femoral Acetabular Impringment (FAI)
  • Letsel Labrum heup

 

Uw specialist in Enschede en Glanerbrug

Als u last heeft van heupklachten kunt u altijd langskomen om er naar te laten kijken of voor een behandeling. We helpen u graag om van uw klachten af te komen. Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Ons team van specialisten vindt u hier. Bent u geïnteresseerd in een afspraak voor uw heupen of een van onze andere diensten? Neem dan snel contact op:

Bent u geïnteresseerd in onze fysio diensten, neem dan contact met ons op:

Maak een afspraak Stuur een e-mail Bel ons

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl