Gespannen spieren

Gespannen spieren

Veel mensen kennen dit gevoel wel, een aantal spieren of spiergroepen in uw lichaam voelen aan alsof ze zich niet meer kunnen ontspannen en het voelt of ze constant op ‘slot’ zitten. Heeft u dit gevoel, dan kunt u te maken hebben met gespannen spieren. Last van gespannen spieren kan als erg vervelend worden ervaren en de spierspanningen kunnen zowel direct ontstaan of zich langzaam opbouwen.

Oorzaken van spierspanning kunnen zijn:

  1. Overbelasting Overbelasting kan op verschillende manieren Werkhouding ontstaan, zo kunnen uw spieren overbelast raken bij te veel repetitieve (zware) bewegingen achter elkaar. Dit kan gebeuren bij lichamelijke arbeid maar dit kan ook het geval zijn als u een te intensief trainingsschema volgt bij het sporten. Door een te zwaar trainingsschema kunnen de spieren niet voldoende herstellen of ze worden plots aan een te zware kracht blootgesteld en dan kunnen er spierverrekkingen of spierscheuringen ontstaan. Het lichaam reageert hierop door de spieren waarmee het normaal gesproken de beschadigde spiergroepen ontlast extra aan te spannen.
  2. Stress Stress kan leiden tot veel nare gevolgen, zowel voor geest als voor lichaam. Zo kan stress ook bijdragen aan een verhoogde spierspanning. Stress leidt vooral tot verkrampingen in de schouders en nek en kan leiden tot overbelasting van deze spieren.
  3. Verkeerde (werk)houding Een ongunstige werkhouding kan bijdragen aan extra spierspanningen. Vooral mensen die een zittend beroep hebben en dagelijks te maken hebben met een verkeerde houding kunnen hier last van krijgen. De oorzaken kunnen verschillen van onderuitgezakt zitten, gedraaid zitten tot constant met opgetrokken schouders zitten en hebben negatieve gevolgen wanneer dit langdurig wordt gedaan.

Wanneer klopt u bij ons aan?

Bij langdurige gespannen spieren kunnen er trekkende of doffe pijnen ontstaan, de pijnlijke spieren voelen verdoofd of gevoelloos aan. Merkt u aan uw zelf dat u hier last van heeft of kunt u door de gespannen spieren niet meer goed uw dagelijkse activiteiten uitvoeren, dan kunt u het beste bij ons aankloppen. Wij gaan samen met u kijken naar de oorzaak en wat voor soort behandeling het beste past bij uw situatie.

Rugbehandeling Fysiotherapeut

Uw specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.