ParkinsonNet

Frank Vastbinder, werkzaam bij Fysiotherapie Glanerbrug, is aangesloten bij ParkinsonNet.

Wat is Parkinson?

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Hierdoor wordt de aansturing van spierbewegingen aangetast, waardoor armen en benen beginnen te beven. Wie aan de ziekte van Parkinson lijdt, kan uiteenlopende klachten ervaren. Moeite met bewegen, stijve spieren en houdings- en evenwichtsproblemen zijn veelvoorkomende symptomen.

Wat is ParkinsonNet?

Iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme moet de beste zorg krijgen die mogelijk is. ParkinsonNet, is een landelijk netwerk van zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten) die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met Parkinson. Door de complexiteit van deze aandoening zijn er bij de behandeling vaak meerdere zorgverleners betrokken. Mede doordat er vaak problemen ontstaan in de dagelijkse activiteiten (aankleden, spreken, eten), is het belangrijk dat de behandelingen goed op elkaar afgestemd worden.

Meerwaarde ParkinsonNet

Zorgverleners die aangesloten zijn bij ParkinsonNet zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Mede door het volgen van scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en diverse onderzoeken, beschikken ze over veel expertise en houden ze hun kennis up to date. Verder werken de aangesloten zorgverleners veel met elkaar samen, waardoor de optimale kwaliteit van de behandelingen wordt gewaarborgd.

 

Fysiotherapie en Parkinson

Mensen met de ziekte van de Parkinson hebben vaak moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Lopen, opstaan uit een stoel, of een goede houding vinden in bed, zijn veelvoorkomende problemen waar de fysiotherapeut u bij kan helpen. Verder is er ook een indicatie voor behandeling bij een verminderde conditie, of nek- en schouderklachten. Het doel bij het volgen van de juiste therapie is het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid. Het is belangrijk om actief te blijven. U voorkomt hiermee nieuwe bijkomende klachten en u gaat weer makkelijker en vrijer bewegen.

Uw Parkinson specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met, als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisatie. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.