Peesontsteking

Pezen zitten aan het einde van onze spieren en verbinden de spieren met onze botten zodat wij onze ledematen kunnen bewegen. Zoals met veel delen van ons lichaam kan het wel eens voorkomen dat er in deze pezen een ontsteking ontstaat (tendinitis). Een peesontsteking kan op meerdere plekken in uw lichaam ontstaan maar de meest voorkomende peesontstekingen komen vaak voor in de knie, pols, schouder, of bij de hiel.

Oorzaken van een peesontsteking

De meest voorkomende oorzaak van een peesontsteking is overbelasting. Een continue overbelasting kan in combinatie met een verkeerde beweging al snel leiden tot een ontsteking in de pees. Deze verkeerde beweging kan bijvoorbeeld ontstaan door een te zwaar gewicht te heffen of een te intensief trainingsschema te volgen. Een peesontsteking kan ook onderdeel zijn van RSI (Repetitive Strain Injury)

Een reumatische aandoening kan ook een oorzaak zijn van een peesontsteking, ook beenlengteverschillen of voetafwijkingen kunnen een oorzaak zijn. Een ongeval kan soms ook bijdragen aan het dermate verzwakken of beschadigen van een pees dat er een peesontsteking kan ontstaan.

Wanneer klopt u bij ons aan?

Een peesontsteking gaat vaak gepaard met pijn en een lichte zwelling. U kunt een peesbeweging tevens herkennen aan een warme huid boven uw pees, stijfheid en bewegingsbeperkingen op de plek van de ontsteking en/of een zacht krakend geluid bij het bewegen van de pees. Onze specialisten kunnen u van advies voorzien om u zo te helpen de ontsteking te laten reduceren en uw pijn te verlichten.

Uw specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.