Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Zoals de naam al doet vermoeden, is sportfysiotherapie bedoeld voor de sporter. Vaak wordt dit toegepast bij mensen die tijdens het sporten een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Uiteraard behandelt de sportfysiotherapeut ook mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen, of niet goed weten hoe ze blessures tijdens het sporten kunnen voorkomen. Heeft u een beperking of een chronische ziekte, maar wilt u ondanks dat toch graag sporten? Ook daar helpt de fysiotherapeut u bij!

Wat doet de sportfysiotherapeut?

Heeft u een blessure opgelopen of bent u overtraind? De sportfysiotherapeut zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Doordat hij een erkende specialistische opleiding sportfysiotherapie heeft gevolgd, weet hij exact wat er zoal tijdens het sporten kan gebeuren en snapt hij uw behoefte om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten. Dat ziet u terug in het behandelplan en trainingsschema dat hij voor u maakt. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Iedere sport heeft zijn eigen bewegingskenmerken en iedere sporter voert deze op zijn eigen manier uit. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn aspecten die in de behandeling en het bijbehorende trainingsprogramma worden betrokken. Naast herstel van de blessure, is het voorkomen van een volgende blessure ook een essentieel onderdeel binnen de sportfysiotherapie. Samen met de fysiotherapeut zorgt u ervoor dat u kunt blijven sporten en dat u een herhaling van de blessure voorkomt.

Kom gerust langs wanneer u vragen heeft over:

  • Sportblessures
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessurepreventie
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Uw sportfysiotherapeut in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisaties, waaronder sportfysio. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze fysio diensten, neem dan contact met ons op:

Maak een afspraak Stuur een e-mail Bel ons

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl