Podotherapie Glanerbrug

Podotherapie

Team Fysiotherapie Glanerbrug beschikt over Podotherapeutische specialist, Anja Gonkel. Als Podotherapeut van Podofit.

Podotherapie Glanerbrug

Ze is gespecialiseerd in alle voetklachten en klachten, waarbij de voetstand de oorzaak is van een verkeerde houding en pijn. U kunt hierbij denken aan voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten die voornamelijk aanwezig zijn tijdens het staan of lopen. Maar denk ook aan schoenproblemen, drukplekken, wratten en nagelproblematiek.

Anja stemt podotherapeutische zorg af op de individuele persoon, medische situatie en hulpvraag. Aan de hand daarvan zal ze een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. De behandelruimte van Podofit is aan de Spoorbaanstraat 6, in een ruimte van Fysiotherapie Glanerbrug. Indien nodig kan een multidisciplinaire behandeling aangeboden worden en is de
samenwerking tussen fysiotherapie en podotherapie geoptimaliseerd.

Wat is podotherapie?

Podotherapie betekent, letterlijk vertaald, voettherapie. Een podotherapeut is iemand die gespecialiseerd is in het behandelen van klachten die kunnen ontstaan in de voet, bijvoorbeeld door het verkeerd lopen of staan. Doordat u een verkeerde houding hebt, kunnen er ook andere klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld rugklachten. Een podotherapeut helpt u hierbij om van de klachten af te komen. Het beroep podotherapie is nog vrij jong, want het bestaat pas sinds 1982. Het beroep is wettelijk beschermd in Nederland, je mag dus alleen podotherapeut worden als je de HBO opleiding hebt afgerond. Dit in tegenstelling tot een Podoloog, die een cursus heeft gedaan en/of een MBO- opleiding. Iedereen kan zichzelf een Podoloog noemen, omdat deze term nog onbeschermd is.

De specialist in onder andere steunzolen en voetproblemen

Wat doet een podotherapeut nog meer? Hieronder vindt u een aantal behandelingen waarin onze podotherapeut nog meer gespecialiseerd is:

  • Het op maat maken van steunzolen, ortheses, teenstukjes en meer
  • Het behandelen van diverse voet- en nagelproblemen
  • Het behandelen van gewrichtsklachten in voeten, knieën, heupen en rug
  • En andere pijnklachten achterhalen en een passende therapie inzetten

Uw podotherapeut specialist in Glanerbrug en Enschede

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisaties. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze fysio diensten, neem dan contact met ons op:

Maak een afspraak Stuur een e-mail Bel ons

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl