Blessurevrij het sportseizoen starten

Blessurevrij het sportseizoen starten

Het nieuwe sportseizoen staat voor de deur en dat betekent voor velen het enthousiast oppakken van hun favoriete sportactiviteiten. Soms net iets te enthousiast, waardoor er vervelende blessures kunnen ontstaan. Voor iedere sportieveling, van doorgewinterde atleet tot beginnend sporter, is een goede voorbereiding belangrijk om blessurevrij aan het seizoen te beginnen. We delen graag een aantal waardevolle tips om uw sportieve avontuur zonder hindernissen te laten starten.

Opbouwen met geduld

Het is verleidelijk om met volle kracht vooruit te gaan zodra het sportseizoen begint, maar het is van groot belang om rekening te houden met een mogelijk verminderde conditie. Dat is onvermijdelijk, zeker na een periode van inactiviteit. Luister naar uw lichaam en erken dat het tijd kost om uw … Lees meer

Valpreventie: bescherm uzelf tegen valpartijen, vooral in de winter

Blog valpreventie

Als de winter zijn intrede doet, brengt het niet alleen gezelligheid en knusse avonden bij de open haard met zich mee, maar ook uitdagingen op het gebied van veiligheid. Vooral in deze periode, waarin gladheid een probleem kan zijn, is het essentieel om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om valpartijen te voorkomen. Daarom geven we u graag een paar waardevolle tips om uzelf te beschermen.

 

Risico’s van gladheid en valgevaar

Een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens de koudere maanden is valpreventie. Het risico op vallen neemt toe bij ijzige stoepen, besneeuwde paden en natte straten. Specifieke groepen, zoals ouderen of mensen met gezondheidsproblemen, lopen mogelijk een groter risico op letsel door een val. Verschillende factoren zoals verminderd evenwicht, zwakkere spieren, … Lees meer

Gezond ouder worden

Gezond ouder worden

Tips voor een actief leven ongeacht de leeftijd

Het is geen geheim dat we allemaal willen genieten van een vol en actief leven, ongeacht hoe oud we worden. Het is ook geen geheim dat regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid op elke leeftijd. We delen graag enkele waardevolle adviezen met u, om u te helpen op een gezonde manier ouder te worden.

Eet gezond

Zorg dat u genoeg groenten, fruit, volkorenproducten, magere eiwitten en gezonde vetten eet. Probeer bewerkte voedingsmiddelen en de inname van suiker en zout te beperken. Zo houdt u een gezond lichaamsgewicht en voorkomt u hartproblemen en ziekten als diabetes.

Blijf fysiek actief

Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk om … Lees meer

Uitgeruste benen tijdens en na een lange reis

Uitgeruste benen tijdens en na een lange reis

Heerlijk op reis? Vergeet uw benen en voeten niet

De zomer staat weer voor de deur en voor velen van ons betekent dat vakantie. Mensen die lang reizen kunnen krampen, zware benen, gezwollen voeten en enkels en zelfs trombose in de benen krijgen. Dat wordt veroorzaakt doordat u de hele reis stilzit en de spieren in uw benen niet gebruikt. Daardoor stroomt het bloed minder goed rond in uw benen en voeten, wat tot zwelling en ongemak kan lijden.

Of u nu vliegt of een roadtrip maakt, het is verstandig stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat uw benen niet onder de reis lijden. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet die u kunt gebruiken … Lees meer