Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode waarbij de therapeut functiestoornissen van het gewricht verhelpt en de houding en bewegingen van de wervelkolom verbetert. Door middel van een aantal specifieke technieken probeert hij de pijn te verminderen en meer bewegingsvrijheid te creëren in de gewrichten. Het geven van goede instructies, begeleiding en inzicht in gezond bewegen is daarnaast ook een onderdeel van het behandelprogramma.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die manuele therapie na zijn studie als specialiteit heeft gekozen. Door de specifieke kennis die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan, kan een manueel therapeut voor bepaalde behandeltechnieken kiezen die een fysiotherapeut niet toepast.

Rugbehandeling Fysiotherapeut

Wanneer gaat u naar een manueel therapeut?

Patiënten maken voornamelijk gebruik van manuele therapie wanneer zij klachten ondervinden die veroorzaakt worden door stoornissen in de gewrichten. Heeft u pijn aan een gewricht en kunt u deze slecht bewegen? Dan kan manuele therapie bij onze praktijk in Glanerbrug uitkomst bieden.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • heupklachten.

Na een behandeling merkt de patiënt vrijwel direct verschil. Gewrichten functioneren beter en het bewegen gaat makkelijker en soepeler.

Wordt manuele therapie vergoed?

In principe is manuele therapie voor iedereen geschikt. Voor personen tot 18 jaar wordt deze vorm van fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u boven de 18? Dan heeft u een aanvullende verzekering nodig om de kosten te dekken. Vraag dit voor de zekerheid even na bij uw verzekeringsmaatschappij.

Uw manuele therapeut in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met, als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisaties. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten, neem dan contact met ons op: