Lichelle Gorter stelt zich voor

Lichelle Gorter stelt zich voor

Sinds juli 2021 werk ik bij Fysiotherapie Glanerbrug. Naast de studie Algemene Fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd in perifeer arterieel vaatlijden. Een moeilijke term voor etalagebenen. Daarnaast organiseer ik de fitnessuurtjes. Deze hebben we vanwege de coronamaatregelen helaas tijdelijk stop moeten zetten, maar zullen we na de lockdown zeker weer op te pakken.

Wanneer iemand last heeft van etalagebenen, stroomt er minder of geen bloed naar de benen. Hierdoor ontstaat zuurstoftekort wat leidt tot krampen en pijn. Als fysiotherapeut kan ik de cliënt helpen door deze te leren als het ware door de pijn heen te lopen.

Prettige sfeer praktijk

Het menselijk lichaam heeft mij altijd geïnteresseerd, evenals sporten en het werken in de zorg. Om deze redenen koos ik ervoor fysiotherapeut te worden. Het werken bij Fysiotherapie Glanerbrug bevalt uitstekend. Ik heb gehandbald in hetzelfde team als Floor Mulder, bekkenfysiotherapeut bij onze praktijk, en zij vertelde me over deze functie. Er hangt een hele fijne sfeer in onze praktijk. Ik heb prettig contact met de collega’s en ik vind onze cliënten zeer vriendelijk. Ik kom oorspronkelijk uit Glanerbrug, dus het is leuk dat ik hier mijn carrière mag starten. Er komt veel administratie en bij ons werk kijken, maar eigenlijk besteedt de studie daar geen aandacht aan. Dit moet je dus echt in de praktijk leren en het is fijn dat mijn collega’s mij daar zo goed bij helpen.

Groepsles

De fitnessuurtjes zijn speciaal voor mensen die graag in een klein groepje onder begeleiding willen sporten. Wij helpen als fysiotherapeut te motiveren maar kijken ook hoe men veilig kan sporten. Op die manier ontstaan er geen blessures en verergeren chronische aandoeningen niet.
Wat ik tijdens mijn studie heb geleerd, is hoe belangrijk het is om altijd te blijven bewegen. Zeker wanneer men ouder wordt. Dat is echt de beste tip die ik vanuit mijn vak kan geven. Beweging heef enorm veel voordelen. Van een betere bloedcirculatie en minder stijfheid tot een betere conditie en zelfs een kleinere valkans.

Ouderen
Ik merk dat ik het werken met ouderen erg leuk vind en wellicht dat ik in de toekomst nog meer specialisaties behaal die gerelateerd zijn aan deze leeftijdsgroep. De klachten van ouderen zijn wat complexer, omdat ze vaak last hebben van meerdere dingen tegelijkertijd. Daardoor is het soms een echte zoektocht naar de juiste behandeling en die uitdaging vind ik ontzettend leuk.