Nek

nekpijn
Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met een pijnlijke nek. Dit kan allerlei oorzaken hebben en heeft soms een behoorlijk effect op uw dagelijkse leven.  De meest voorkomende nekklachten zijn: nek hernia, whiplash, spierknopen, artrose en een stijve nek. Na rug- en schouderklachten is nekpijn de meest voorkomende klacht binnen de fysiotherapie.

 

Oorzaken van een pijnlijke nek

Het is soms erg lastig om de oorzaak van nekklachten te achterhalen. U heeft bijvoorbeeld lang in dezelfde verkeerde houding gezeten/gelegen, zwaar tilwerk verricht of plotseling een onverwachtse beweging gemaakt. Daarnaast kan slijtage in de nekwervels ook stijfheid veroorzaken en kunnen nekklachten ook ontstaan naar aanleiding van een blessure of ongeluk. Wanneer u last van uw nek heeft kunt u de volgende klachten ervaren: stijfheid, hoofdpijn en duizeligheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid.

Behandeling nekklachten

Ervaart u pijn in uw nek? Dan is het belangrijk dat u deze (voor zover mogelijk) blijft bewegen om stijfheid te voorkomen. Houdt uw nek goed warm en doe af en toe wat lichte draai- en kanteloefeningen. Voer deze ontspannen en gecontroleerd uit. Meestal is de pijn na enkele dagen minder geworden of zelfs helemaal verdwenen. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met uw fysiotherapeut. Bij Fysiotherapie Glanerbrug hebben wij een gespecialiseerd team klaarstaan die nagenoeg alle aandoeningen op het gebied van nek-schouder en rugklachten kunnen behandelen. Afhankelijk van uw klachten gaan wij kijken welke oefeningen voor uw geschikt zijn en of er verdere (manuele) fysiotherapie nodig is om u van uw klachten af te helpen.

 

Uw specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.