Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te makrugpijnen met rugpijn. Pijn in de rug is lastig en kan erg vervelend zijn tijdens uw dagelijkse functioneren. Vaak gaat rugpijn vanzelf weer over. Echter kunt u er op een dusdanige manier (vaak) last van hebben dat een behandeling bij de fysiotherapeut uitkomst kan bieden. Ook kunt u veel zelf doen om rugpijn te voorkomen.

 

Lage rugpijn

Rugklachten zijn er in allerlei soorten. Vooral lage rugpijn (spit, ischias, lumbago) is een veelvoorkomend probleem waarbij iemand een zeurende pijn in de onderrug ervaart. Deze kan tevens uitstralen naar de bil of het been. Verder kunt u stijfheid ervaren en zijn ook bewegingsverlies en vermoeidheid veelvoorkomende symptomen. Lage rugpijn heeft vaak geen specifieke oorzaak. Meestal is er geen sprake van ziekte of blijvende schade. De volgende factoren kunnen de kans op rugpijn vergroten:

  • Lang in dezelfde houding zitten of staan
  • Vaak tillen in combinatie met draaiende bewegingen
  • Herhaaldelijk hetzelfde werk uitvoeren
  • Spanning/stress
  • Roken
  • Overgewicht

Behandeling lage rugpijn

Belangrijk is om zo normaal mogelijk te blijven bewegen. Dit klinkt raar, echter doet niet bewegen meer kwaad dan goed. Door gedoseerd te bewegen, zorgt u ervoor dat de spieren in uw rug weer in vorm komen. Overdrijf dit uiteraard niet. Door kleine stukjes te lopen, onderhoudt u een goede doorbloeding en voorkomt u stijfheid. Vermijd snel bukken en zwaar tillen en probeer zo min mogelijk te draaien met uw onderrug.

Fysiotherapie bij lage rugpijn

De fysiotherapeut kan ondersteuning bieden bij het behandelen van uw rugklachten en zorgt ervoor dat u uw dagelijkse activiteiten weer normaal kunt uitvoeren. Door het geven van advies en diverse oefeningen, wordt uw kennis vergroot en weet u – bij eventuele nieuwe rugklachten – wat u hier thuis aan kunt doen.

Uw specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze fysio diensten, neem dan contact met ons op:

Maak een afspraak Stuur een e-mail Bel ons

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl