Overal in uw lichaam bevinden zich gewrichten, deze gewrichten vormen een verbinding tussen uw botten en zorgen ervoor dat u zich kan bewegen. Maar waar gewrichten zitten kunnen zich ook pijntjes voordoen. Gewrichtspijn is een zeer vervelende aandoening waar helaas veel mensen mee kampen en kan voor grote hinder zorgen bij uw dagelijkse bezigheden.

Gewrichtsaandoeningen

Gewrichtspijn kan op elke leeftijd voorkomen en de oorzaken kunnen zeer divers zijn:

  • Het kan zijn dat het natuurlijke smeermiddel van de gewrichten is verminderd, dit kan ervoor zorgen dat de gewrichten slijten en kan leiden tot chronische gewrichtspijn.
  • Gewrichtspijn kan ook komen door verstijving of slijtage van het kraakbeen, dit wordt ook wel artrose genoemd.
  • Het kan ook zijn dat uw gewrichtspijn wordt veroorzaakt door artritis. Dit is een ontsteking aan het gewricht waarbij genetische aanleg en hormonale factoren een belangrijke rol spelen.

Wilt u meer weten over artrose of artritis, bekijk dan eens onze specialisatie pagina over reuma. Hierop kunt u alle informatie vinden over zowel artrose als artritis en hoe wij u hierin het beste kunnen helpen.

Behandeling gewrichtspijn

Bij gewrichtspijn is het belangrijk dat u niet stopt met bewegen, dat klinkt misschien raar maar door het aangetaste gewricht te bewegen worden de spieren rondom het gewricht versterkt. Deze spieren zorgen voor aanvullende steun voor uw gewricht. Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het behandelen van uw gewrichtspijn. Wij kijken samen met u wat voor u de beste behandeling kan zijn en voorzien u van advies en diverse oefeningen.

 

 

Uw specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten, neem dan contact met ons op:

 

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl

 

 

WhatsApp chat