Frozen Shoulder

Frozen shoulder is een aandoening waarbij er bewegingsverlies ontstaat in de schouder. De term ‘frozen’ ofwel bevroren slaat op het feit dat het schoudergewricht te maken krijgt met ernstige stijfheid.  Bij een frozen shoulder is het gewrichtskapsel van de schouder ontstoken, dit zorgt ervoor dat het kapsel gaat krimpen en verdikken waardoor de schouder te maken krijgt met deze stijfheid.

Oorzaak Frozen Shoulder

Een frozen shoulder komt voor bij twee tot vijf procent van de Nederlanders en begint vaak tussen het 40e en 65e levensjaar en komt vaker voor bij vrouwen dan mannen. Een frozen shoulder kan zich spontaan gaan ontwikkelen of door een ongeluk of val. Wanneer een frozen shoulder zich spontaan ontwikkelt spreken we van een ‘primaire frozen shoulder’ en bij een trauma is er sprake van een ‘secundaire frozen shoulder’.

Ontwikkelingsfases Frozen Shoulder

Er worden drie fases doorlopen bij een frozen shoulder namelijk: de freezing fase, de frozen fase en de ontdooiende fase.

Freezing Fase: Het bewegen met de schouder wordt steeds pijnlijker en de stijfheid neemt toe. In de eerste fase is ’s nachts vaak de meeste pijn. Deze fase duurt 2 tot 9 maanden.

Frozen Fase: De hevigste pijn neemt in deze fase geleidelijk af. De schouder is echter veel van zijn bewegingsruimte kwijt, dit kan tot wel 50% minder zijn dan in de andere gezonde arm. Deze periode duurt 4 tot 12 maanden.

Ontdooiingsfase De symptomen van de vorige fases nemen langzaam af en de bewegingsvrijheid neemt weer toe. Deze periode varieert van een aantal maanden tot een aantal jaren.

Wanneer klopt u bij ons aan?

Afhankelijk van uw klachten gaan wij kijken wat voor u de beste behandeling kan zijn. De behandeling kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op oefeningen om de beweeglijkheid van de schouder terug te krijgen.

Uw Frozen Shoulder specialist in Enschede en Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Met onze jarenlange ervaring en tal van specialisaties kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ons team van specialisten vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in onze fysio diensten, neem dan contact met ons op:

Maak een afspraak Stuur een e-mail Bel ons

 

Fysiotherapie Glanerbrug
Spoorbaanstraat 6
7532 DA Enschede
053 461 8891
info@fysiotherapieglanerbrug.nl