Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Ervaart u problemen in het gebied van uw bekken, lage rug, buik of bekkenbodem? Dan kan de bekkenfysiotherapeut u van deze klachten afhelpen. Bekkenbodemfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich op preventie en behandeling van klachten in het gehele buik-, bekken- en lage rug gebied. Zowel mannen als vrouwen en ook kinderen kunnen met bekkenklachten terecht bij de bekkenfysiotherapeut in Glanerbrug.

Wat doet een bekkenfysiotherapeut?

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen en trainen van alle relevante spieren rondom de bekkenbodem en maakt daarbij gebruik van diverse fysio behandelingen. De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken, die de buikorganen draagt, zorgt voor het openen en sluiten van de bekkenuitgang en bijdraagt aan de stabiliteit van het bekken. Bij het niet goed functioneren kunt u problemen ervaren tijdens onder andere het plassen, ontlasten en bij seksueel contact. Verder kunt u last hebben van pijnklachten in de buik. Bekkenbodemproblemen komen ook vaak tijdens de zwangerschap voor.

Bij een eerste bezoek aan de bekkenfysiotherapeut brengt hij uw problemen in kaart en bepaalt hij vervolgens – na een uitgebreid onderzoek – hoe het behandelplan eruit gaat zien. Deze zal uit allerlei specifieke oefeningen bestaan, afhankelijk van de klachten die u heeft. Dit is bij ieder persoon verschillend en vereist soms ook een inwendig onderzoek om tot de juiste behandeling te komen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut en is er vooral op gericht om het functioneren van het bekken, de bekkenbanden en de bekkenbodem helder te maken. De bekkenfysiotherapeut zorgt ervoor dat u weer goed kunt functioneren tijdens het dagelijkse leven. En geeft u – indien nodig – advies over uw houding, toiletgedrag en eet- en drinkgedrag.

Uw bekkenbodemfysiotherapie specialist in Glanerbrug

Bij Fysiotherapie Glanerbrug kunt u zowel met als zonder verwijzing van de arts worden geholpen. Niet alleen voor Glanerbrug, maar ook voor Enschede, Hengelo, Losser en de rest van Twente zijn wij de specialist op gebied van bekkenbodemfysiotherapie. Wij hebben jarenlange ervaring en tal van specialisaties. Daarom kunt u bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende klachten en aandoeningen.

Lees hier meer over de ervaringen van onze haptonoom Floor Mulder.