Diana Yanguc

Mijn naam is Diana Yanguc, geboren in 1993 in Enschede en van Syrisch Orthodoxe komaf. Ik woon al 28 jaar met plezier in Glanerbrug.

In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie aan het Saxion, te Enschede. Tijdens de opleiding heb ik een verdiepende minor, kinderfysiotherapie, gevolgd in Breda. Tevens heb ik op verschillende praktijken in Enschede stage gelopen en een half jaar in Australië.  Na de opleiding ben ik een jaartje gaan werken als fysiotherapeut in het warme Australië, omdat de stage mij goed was bevallen. Bij terugkomst in Nederland ben ik gaan werken in een fysiotherapie praktijk in Enschede en tevens gestart met de master opleiding tot kinderfysiotherapeute, aan de Hogeschool van Utrecht.

Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik een goede motorische ontwikkeling bij kinderen een basis voor het leven vind. Het is voor mij belangrijk dat kinderen plezier hebben in het bewegen. Zodoende probeer ik op een spelende en uitdagende manier kinderen te helpen. Binnen de kinderfysiotherapie zie ik zowel baby’s, kleuters, peuters als jongeren. Momenteel zie ik ook veel kinderen van verschillende basisscholen in Glanerbrug en Enschede, voornamelijk werk ik aan de fijne motoriek bij kinderen met schrijfproblematiek. Hoewel ik de opleiding tot kinderfysiotherapeut volg blijf ik ook volwassenen behandelen in de praktijk, tevens ben ik ook verzorgster bij een voetbalclub waar ik veel sport gerelateerde klachten behandel.
Sinds 1 September ben ik toegetreden tot de maatschap Fysiotherapie Glanerbrug, hier heb ik het stokje overgenomen van Ilona Bijman. Naast mijn werk wandel ik graag in de natuur, breng ik veel tijd door met familie en vrienden en help ik graag binnen de jongerenorganisatie van de Syrisch Orthodoxe kerk.

De volgende fysiotherapeuten en medewerkers maken deel uit van Fysiotherapie Glanerbrug:

Marianne Dijkstra

Marianne Dijkstra

Secretariaat
Lichelle Gorter

Lichelle Gorter

Fysiotherapeut
Jos Ekelhof

Jos Ekelhof

Fysiotherapeut

Floor Mulder

Fysiotherapeut
Frank Vastbinder

Frank Vastbinder

Fysiotherapeut
Diana Yanguc

Diana Yanguc

Fysiotherapeut