Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode waarbij de therapeut functiestoornissen van het gewricht verhelpt en de houding en bewegingen van de wervelkolom verbetert. Door middel van een aantal specifieke technieken probeert hij de pijn te verminderen en meer bewegingsvrijheid te creëren in de gewrichten. Het geven van goede instructies, begeleiding en inzicht in gezond bewegen is daarnaast ook een onderdeel van het behandelprogramma.
Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die manuele therapie na zijn studie als specialiteit heeft gekozen. Door de specifieke kennis die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan, kan een manueeltherapeut bijvoorbeeld bij een blokkade in het enkelgewricht constateren dat de knie overbelast kan raken. Dan moet er dus een behandelplan worden opgesteld voor de enkel en niet voor de knie.
Een manueeltherapeut is over het algemeen uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen en te behandelen. Het effect van de behandeling is vaak direct merkbaar door de afname van pijn, maar vooral door verbetering van uw bewegingsvrijheid.

Maak een afspraak voor manuele therapie in Glanerbrug

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig voor manuele therapie. Neem dus gerust contact op met ons voor een afspraak. Vaak kunt u al binnen 24 uur terecht bij onze fysio praktijk in Glanerbrug.